Loungebank te zien in de VT Wonen uitzending

Over Van Nelis

‘Als mensen mij vragen naar het verhaal achter mijn meubels, dan kan ik het vrij simpel houden. Ik had tijd over, ging een vriend helpen die meubelmaker is, en raakte geïnspireerd. Maar hoe langer ik erover nadenk, hoe meer ik erachter kwam dat het stiekem al lang sudderde. De liefde voor mooie dingen maken, het creëren van sfeer, het opbouwen van niets naar iets… Dat is mijn passie en loopt als een rode draad door mijn leven.

Na een prachtige trip met Laura, mijn vrouw, aan de andere kant van de wereld, zijn we bij terugkomst in Europa op zoek gegaan naar het gevoel wat we hadden tijdens onze reis. We stuitten op een camping in de Lot-et-Garonne, een prachtig gebied in het Zuidwesten van Frankrijk. Daar hebben we samen met vrienden camping Les Ormes compleet opgeknapt en het concept van glamping geïntroduceerd als eerste in Europa. Laura heeft zich vooral ontfermd over het restaurant en daar uiteindelijk een goed zelfstandig lopende zaak van weten te maken. Het was hard werken, zeker in het begin voor iemand met twee linkerhanden en een vrouw die niet echt bekend stond om haar bijzondere kookkunsten. De camping hebben we verkocht waarna we, inmiddels met 2 zoons erbij, zijn gaan reizen, op zoek naar een nieuw uitdagend project. Na lang zoeken en duizenden kilometers met zijn vieren in een kleine camperbus, hebben we uiteindelijk een oude Franse hofstede gekocht om de hoek bij ‘onze’ camping (bijna niet te geloven) en die helemaal gerestaureerd en omgetoverd tot een uniek verblijf met 5 verblijven en een mooi en eerlijk restaurant. Bassivière was geboren en werd al snel een begrip in de regio.

De sfeer werkte aanstekelijk op veel mensen, zo erg zelfs dat iemand heel graag het stokje van ons wilde overnemen. Dat is dan ook gebeurd. Uiteindelijk zijn we terug in Nederland in de plaats waar we vandaan komen. Vandaaruit heb ik mijn ideeën van Van Nelis verder uitgewerkt en vormgegeven en staan we nu aan het begin van een heel nieuw avontuur.’

– Niels Aben

Op de hoogte blijven?